WK voor clubs wordt uitgebreid naar 24 deelnemers

De FIFA heeft positief gestemd op het voorstel om het WK voor clubs uit te breiden naar 24 teams. Het toernooi zal in deze vorm voor het eerst gespeeld gaan worden in de maanden juni en juli 2021.

De beslissing werd genomen op 15 maart 2019 in Miami. Er waren 25 stemmen voor en 7 tegen het voorstel.

Het vernieuwde Wereldkampioenschap voor clubteams wordt gespeeld aan het eind van de internationale voetbalkalender. Het evenement komt in de plaats van de Confederations Cup

In de eerste editie met 24 deelnemers, zullen 8 groepen van 3 teams worden gemaakt. Elke groepswinnaar kwalificeert zich voor de knock-out fase.

Verdere details voer het speelschema en de lotingsprocedure worden uitgewerkt en later bekend gemaakt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-05-2019 20:30 | Bijgewerkt op: 27-05-2019 20:30 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA heeft positief gestemd op het voorstel om het WK voor clubs uit te breiden naar 24 teams. Het voetbaltoernooi wordt gespeeld in juni en juli 2021.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.