WK voor clubs beker

De huidige beker van het WK voor clubs heeft de naam van het toernooi, namelijk de FIFA Club World Cup. Ook de vorige trofee had de naam van het voetbalevenement.

Naast de wereldbeker worden ook diverse awards, zoals de Gouden Bal en Gouden Schoen, uitgereikt.

WK voor clubs beker: oud en nieuw
WK voor clubs beker: oud en nieuw

FIFA Club World Championship

De eerste beker werd ontworpen door Sawaya & Moroni uit Italië en in 2000 gepresenteerd. De volledig zilveren bokaal had een gewicht van 4kg en een hoogte van 37,5cm. De voet had een breedte van 10cm. De beker bestond uit twee sokkels met daarboven vier rechthoekige pilaren.

Twee pilaren hadden een inscriptie: "FIFA Club World Championship" en "FIFA". Bovenop de pilaren prijkte de Adidas Tricolore, de bal van het WK 1998. De productiekosten van deze bokaal was $25.000.

FIFA Club World Championship
Naam: FIFA Club World Championship
Gewicht: 4 kg
Hoogte: 37,5 cm
Breedte: 10 cm
Kleuren: zilver

FIFA Club World Cup

FIFA Club World Cup beker
FIFA Club World Cup beker

De nieuwe beker van het WK voor clubs werd in 2005 onthuld tijdens de loting voor de indeling van de wedstrijden. De meest recente wereldbeker is ontworpen door Thomas Fattorini Ltd uit Engeland.

De kleuren van de trofee zijn goud en zilver. Verder heeft de beker een gewicht van 5,2kg, een breedte van 20cm en een grootte van 50cm [ref].

Het desing van de WK voor clubs beker bestaat uit zes pilaren, die staan voor de zes deelnemende voetbalbonden, en een afzonderlijke metalen pilaar die staat voor de winnaar van het voetbaltoernooi. Bovenop de bokaal staat een wereldbol in de vorm van een voetbal, net zoals bij andere bokalen van de FIFA.

De sierlijke rondingen van de pilaren betekenen de atletische kwaliteiten die nodig zijn om het club WK te winnen. De gouden voet heeft de inscriptie "FIFA Club World Cup".

FIFA Club World Cup
Naam: FIFA Club World Cup
Gewicht: 5,2 kg
Hoogte: 50 cm
Breedte: 20 cm
Kleuren: zilver en goud
WK voor clubs beker op zwarte achtergrond
WK voor clubs beker op zwarte achtergrond

Referenties van 'WK voor clubs beker: de FIFA Club World Cup'

[verbergen]
  Datum gepubliceerd: 28-04-2019 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  WK voor clubs beker heeft de naam FIFA Club World Cup, een gewicht van 5,2kg en een grootte van 50cm. Ook Gouden Bal en Gouden Schoen worden uitgereikt.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.