WK voor clubs ook uitgesteld wegens Coronavirus

De FIFA heeft het WK voor clubs uitgesteld vanwege het Coronavirus. Dat besluit werd genomen nadat de Copa América en EURO 2020 ook om dezelfde reden uitgesteld werden.

Vanwege de uitbraak en verspreiding van het virus is de FIFA vandaag via videoverbinden bijeen gekomen om te praten over de gevolgen van Corona. Unaniem werd besloten om het WK voor clubteams uit te stellen.

Onlangs heeft de CONMEBOL besloten om de Copa América te verplaatsen, en de UEFA om het EK te verplaatsen naar juni/juli 2021. Het WK voor clubs stond ook gepland in deze maanden.

De komende editie van het toernooi wordt gespeeld in China, waaronder in Wuhan. Mogelijk wordt het evenement eind 2021 alsnog gehouden, maar er bestaat ook een kans dat de eerstvolgende editie pas in 2022 is.

Het is nog niet bekend wanneer het Wereldkampioenschap voor clubs gespeeld zal worden. De FIFA komt hier hopelijk vóór eind april op terug.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-03-2020 22:00 | Bijgewerkt op: 18-03-2020 22:00 | Auteur: Patrick


Reageer op 'WK voor clubs ook uitgesteld wegens Coronavirus'


Meer reacties tonen


Deel 'WK voor clubs ook uitgesteld wegens Coronavirus'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA heeft het WK voor clubs uitgesteld vanwege het Coronavirus. Dat besluit werd genomen nadat EURO 2020 ook om dezelfde reden uitgesteld werd.