WK voor clubs ook uitgesteld wegens Coronavirus

De FIFA heeft het WK voor clubs uitgesteld vanwege het Coronavirus. Dat besluit werd genomen nadat de Copa América en EURO 2020 ook om dezelfde reden uitgesteld werden.

Vanwege de uitbraak en verspreiding van het virus is de FIFA vandaag via videoverbinding bijeen gekomen om te praten over de gevolgen van Corona. Unaniem werd besloten om het WK voor clubteams uit te stellen.

Onlangs heeft de CONMEBOL besloten om de Copa América te verplaatsen, en de UEFA om het EK te verplaatsen naar juni/juli 2021. Het WK voor clubs stond ook gepland in deze maanden.

De komende editie van het toernooi wordt gespeeld in China, waaronder in Wuhan. Mogelijk wordt het evenement eind 2021 alsnog gehouden, maar er bestaat ook een kans dat de eerstvolgende editie pas in 2022 is.

Het is nog niet bekend wanneer het Wereldkampioenschap voor clubs gespeeld zal worden. De FIFA komt hier hopelijk vóór eind april op terug.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-03-2020 22:00 | Bijgewerkt op: 18-03-2020 22:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De FIFA heeft het WK voor clubs uitgesteld vanwege het Coronavirus. Dat besluit werd genomen nadat EURO 2020 ook om dezelfde reden uitgesteld werd.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.