WK voor clubs met 6 deelnemers in plaats van 7

Het WK voor clubs zal starten met zes deelnemers, in plaats van zeven. Auckland City kan niet spelen vanwege de gezondheidsrisico's van het coronavirus.

Op 15 januari is de FIFA geïnformeerd door het team dat men door de strenge regelgeving in Nieuw-Zeeland niet kunnen deelnemen aan het voetbaltoernooi voor clubteams. 

De afgelopen dagen hebben de FIFA, de voetbalbond van Nieuw-Zeeland en de OFC uitvoerig overleg gehad, maar de strikte regels rondom het coronavirus gaat zelfs de Wereldvoetbalbond te boven.

Het club WK speelt zich af in Qatar, en de oliestaat heeft uitgebreide voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 16-01-2021 13:30 | Bijgewerkt op: 16-01-2021 13:30 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK voor clubs zal starten met zes deelnemers, in plaats van zeven. Auckland City kan niet spelen vanwege de gezondheidsrisico's van het coronavirus.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.