WK voor clubs 2025 in de Verenigde Staten met 32 teams

De FIFA heeft unaniem de Verenigde Staten aangewezen als gastheer voor de nieuwe en uitgebreide FIFA Club World Cup met 32 teams, die in 2025 zal plaatsvinden. Dit besluit werd genomen, waarbij gelet werd op de infrastructuur- en servicevereisten, evenals bredere strategische doelstellingen voor het toernooi.

De keuze voor de Verenigde Staten is gebaseerd op hun bewezen leiderschap bij het organiseren van wereldwijde evenementen en omdat het FIFA in staat zou stellen synergieën te maximaliseren met de organisatie van het Wereldkampioenschap 2026, ten voordele van beide toernooien en de ontwikkeling van voetbal in de regio Noord-Amerika.

"De FIFA Club World Cup 2025 zal het hoogtepunt zijn van het eliteprofessionele mannenvoetbal en met de vereiste infrastructuur en een enorme lokale interesse is de Verenigde Staten de ideale gastheer om dit nieuwe wereldwijde toernooi af te trappen," zei FIFA-president Gianni Infantino. "Met enkele van 's werelds beste clubs die zich al gekwalificeerd hebben, zullen fans van elk continent over twee jaar tijd hun passie en energie naar de Verenigde Staten brengen voor deze belangrijke mijlpaal in onze missie om voetbal echt wereldwijd te maken."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-06-2023 21:22 | Bijgewerkt op: 24-06-2023 21:22 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Verenigde Staten is gastheer voor het WK voor clubs in 2025. Het clubtoernooi wordt uitgebreid naar 32 teams.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.