WK voor clubs 2023 georganiseerd door Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië zal de 20e editie van het WK voor clubs organiseren. Het toernooi zal plaatsvinden van 12 tot 22 december 2023. Hiermee is Saoedi-Arabië het zesde gastland van dit clubtoernooi.

Eerdere gastlanden waren Brazilië, Japan, Verenigde Arabische Emiraten, Marokko en Qatar. Het voetbalevenement in december 2023 is het laatste toernooi met zeven deelnemers, want vanaf 2025 zullen maar liefst 32 teams deelnemen.

Het voetbal in het gastland gaat naar een steeds hoger niveau. Saoedi-Arabië heeft op het WK in Qatar van de latere kampioen Argentinië gewonnen, Cristiano Ronaldo speelt momenteel bij Al Nassr, en Al Hilal is verliezend finalist op het vorige WK voor clubteams.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-02-2023 22:53 | Bijgewerkt op: 15-02-2023 22:53 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK voor clubs in 2023 wordt georganiseerd door Saoedi-Arabië. Het clubtoernooi vindt plaats in december.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.