WK voor clubs 2020 uitgesteld naar februari 2021 door Corona

Het WK voor clubs is uitgesteld naar februari 2021. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het clubtoernooi verplaatst van december 2020 naar het nieuwe jaar.

Veel competities liggen stil of worden in een langzamer tempo afgewerkt. Daardoor zijn veel continentale toernooien, zoals de Champions League, nog niet afgelopen in december. Deze toernooien leveren de clubs voor het club-WK.

De FIFA heeft ondertussen strikte protocollen bedacht, die het mogelijk maken voor de continentale toernooien om uiterlijk eind januari afgerond te zijn. Op dat moment zijn dus de winnaars bekend en is het deelnemersveld voor het WK voor clubs compleet. 

Het uitgestelde WK voor clubteams wordt nu gespeeld van 1 tot 11 februari 2021 in Qatar. De locatie blijft ongewijzigd. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-11-2020 19:00 | Bijgewerkt op: 17-11-2020 19:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK voor clubs is uitgesteld naar februari 2021. Vanwege het coronavirus kan het clubtoernooi niet doorgaan in december 2020. Qatar blijft gastland.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.