WK voor clubs Marokko 2023: Vinicius Junior wint Gouden Bal

Wereldbeker voor clubs Marokko 2023: Vinicius Junior, Federico Valverde en Luciano Vietto winnen gouden, zilveren en bronzen ballen. Het WK voor clubs 2023 zag een spannende showcase van enkele van 's werelds beste voetbaltalenten, waarbij Vinicius Junior, Federico Valverde en Luciano Vietto werden gekroond met respectievelijk de Adidas Gouden, Zilveren en Bronzen Ballen. Naast de individuele prijzen ging Real Madrid ook met de FIFA Fair Play Trophy naar huis.

 • Adidas Gouden Bal: Vinicius Junior
 • Adidas Zilveren Bal: Federico Valverde
 • Adidas Bronzen Bal: Luciano Vietto
 • FIFA Fair Play Trophy: Real Madrid

WK voor clubs Marokko 2023: Vinicius Junior wint Gouden Bal

Vinicius Junior claimt de Adidas Gouden Bal

Vinicius Junior, de 22-jarige Braziliaanse aanvaller, produceerde een van de grootste individuele campagnes in de geschiedenis van het WK voor clubs. Met twee man-of-the-match-prijzen, drie doelpunten, een assist en de adidas Golden Ball maakte Vinicius de voorspelling van Carlo Ancelotti waar dat "hij het aankan. Hij komt altijd opdagen bij de grote gelegenheid." Ondanks dat hij zijn collega Karim Benzema niet had, maakte Vinicius indruk met zijn "zelden genialiteit" in slechts twee wedstrijden.

Federico Valverde komt sterker tevoorschijn met Adidas Zilveren Bal

De Uruguayaanse middenvelder Federico Valverde stond onder toenemende kritiek op weg naar het toernooi, maar hij kwam er sterker uit met de Adidas Zilveren Bal. De onvermoeibaarheid van de 24-jarige werd bekroond met drie doelpunten en hij gaf toe dat het WK hem had geraakt. Valverde bewees echter zijn waarde in Marokko en zal naar huis terugkeren met een winnaarsmedaille en een persoonlijke onderscheiding om aan zijn verzameling toe te voegen.

Luciano Vietto schittert met Adidas Bronzen Bal

De Argentijnse aanvaller Luciano Vietto begon het toernooi op de bank, maar hij maakte al snel indruk toen hij werd bevrijd door Ramon Diaz. Vietto hielp Al Hilal van een achterstand komen om gastheer Wydad uit te schakelen, won een penalty en scoorde in de 3-2 overwinning op Flamengo, en scoorde tweemaal in de finale tegen Real Madrid. De 29-jarige verliet Marokko met de Adidas Bronzen Bal en versterkte zijn status als favoriet bij de fans.

Man of the Match awards gepresenteerd door Visit Saudi

Het Club WK leverde ook enkele opmerkelijke prestaties op, waarbij Mohamed Sherif, Mohamed Afsha, Gustavo Cuellar, Salem Aldawsari, Vinicius Junior en Pedro werden uitgeroepen tot Man of the Match. Elke speler bracht zijn unieke vaardigheden en talenten mee naar het toernooi, waardoor het een gedenkwaardig evenement werd voor zowel fans als spelers.

 • Mohamed Sherif: Al Ahly 3-0 Auckland City
 • Mohamed Afsha: Seattle Sounders 0-1 Al Ahly
 • Gustavo Cuellar: Wydad 1-1 Al Hilal (3-5 PSO)
 • Salem Aldawsari: Flamengo 2-3 Al Hilal
 • Vinicius Junior: Al Ahly 1-4 Real Madrid
 • Pedro: Al Ahly 2-4 Flamengo
 • Vinicius Junior: Real Madrid 5-3 Al Hilal

Tot slot was het Club WK 2023 een viering van de toptalenten van het voetbal en hun uitzonderlijke prestaties. De prijzen gewonnen door Vinicius Junior, Federico Valverde en Luciano Vietto dienen als erkenning voor hun uitstekende inspanningen, en het toernooi als geheel toonde de passie en opwinding van het prachtige spel.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-02-2023 14:14 | Bijgewerkt op: 12-02-2023 14:14 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wereldbeker voor clubs Marokko 2023: Vinicius Junior, Federico Valverde en Luciano Vietto winnen gouden, zilveren en bronzen ballen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.