Spaanse voetbalclubs winnen het vaakst het WK voor clubs

Het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams wordt sinds het jaar 2000 georganiseerd door de FIFA. Het kan worden gezien als de opvolger van de vroegere wereldbeker voetbal. Het is natuurlijk altijd interessant om te ontdekken hoe sterk de diverse topclubs over de hele wereld zich tot elkaar verhouden. Is bijvoorbeeld de winnaar van de Europese Champions League ook dé wereldtop? Of zijn het toch de Zuid-Amerikaanse teams die nog beter blijken? Inmiddels is het toernooi 17 maal gespeeld en kunnen we daar wel iets concreets over zeggen.

Real Madrid

Want in die 17 WK’s voor clubs won slechts vier keer een niet-Europees team. Het zal je niet verbazen dat dat alle vier keer een Braziliaanse club betrof. Maar 13 keer ging de eindoverwinning dus naar een Europese voetbalclub. Daaronder waren twee Engelse teams, twee Duitse en twee Italiaanse. De hofleverancier van de titel wereldkampioen clubteams komt echter uit Spanje. Barcelona won dit WK drie keer, Real Madrid zelfs vier keer. De Madrilenen zetten ook nog eens een hele mooie serie neer. Want na de eerste eindoverwinning in 2014, won de Koninklijke achtereenvolgens ook in 2016, 2017 en 2018. De vraag is of dat ooit nog wordt geëvenaard (of zelfs verbeterd) door een ander clubteam. In 2014 won Sergio Ramos ook nog de Gouden Bal, voor de beste speler van het toernooi.

WK 2022 voor landenteams

Veel van de sterspelers van deze topploegen over de hele wereld gaan we uiteraard terugzien op het aanstaande WK voetbal 2022 voor landenteams. Zoals bekend wordt dat georganiseerd in en door Qatar. Vanwege de extreme zomerse hitte wordt het toernooi voor het eerst in de winter afgewerkt. Op 21 november 2022 zullen de eerste vier wedstrijden worden gespeeld. Op 18 december vindt de finale plaats. Het WK voetbal Qatar wordt afgewerkt in slechts zeven stadions, waarvan het grootste (Losail) 86.000 zittende toeschouwers kan ontvangen. Het stadion van hoofdstad Doha heeft 68.000 zitplaatsen. Voetballiefhebbers kijken uiteraard al uit naar dit bijzondere eindtoernooi voor landenteams.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-11-2021 09:52 | Bijgewerkt op: 10-11-2021 09:52 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wist je al dat Spaanse voetbalclubs het vaakst het WK voor clubs hebben gewonnen? Lees welke clubs er domineren in dit toernooi.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.