Robert Lewandowski wint Gouden Bal op WK voor clubs 2020

Robert Lewandowski heeft de Gouden Bal gewonnen op het WK voor clubs 2020. De spits van Bayern München scoorde twee keer in de halve finale en gaf de assist in de finale. Zijn club won vervolgens het toernooi.

Robert Lewandowski wint de Gouden Bal op het WK voor clubs 2020

Robert Lewandowski (Bayern München)

De Poolse spits van Bayern München heeft de Gouden Bal gewonnen vanwege zijn twee doelpunten in de halve finale tegen Al Ahly, en zijn assist in de finale tegen Tigres. 

Daarbij won de 32-jarige voetballer ook de Match Award voor beide wedstrijden. Lewandowski heeft dit seizoen een doelpuntengemiddelde van 1,03 per wedstrijd (29 goals in 28 wedstrijden).

Andre-Pierre Gignac (Tigres UANL)

De Fransman Andre-Pierre Gignac speelt bij Tigres, de winnaar van de Concacaf Champions League. De spits scoorde drie keer op dit toernooi en is daarmee topscorer van deze editie.

Ook Gignac heeft een Match Award gewonnen als man of the match.

Joshua Kimmich (Bayern München)

Joshua Kimmich is één van de sleutelspelers in het beste team van de wereld van dit moment. Ook in Qatar liet hij zijn kwaliteiten als verdedigende middenvelder zien. Hij wint de Bronzen Bal.

Al Duhail SC (Qatar)

Al Duahil uit Qatar heeft de Fair Play Award gewonnen. De club uit het gastland verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Al Ahly, maar won uiteindelijk de wedstrijd om de vijfde plaats met 3-1 van Ulsan Hyundai.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-02-2021 14:00 | Bijgewerkt op: 12-02-2021 14:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Robert Lewandowski wint de Gouden Bal op het WK voor clubs 2020. Andre-Pierre Gignac wint de Zilveren Bal en Joshua Kimmich de Bronzen Bal.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.