Ontdek de handigste trainingsaccessoires voor voetbal

Ook zo’n moeite om het beste uit de reflexen van je voetballers op het veld te halen? Bij de jeugd begint het in eerste instantie met het aanbrengen van basis balvaardigheden. Bij de volwassenen voetballers komt het neer op het finetunen van reeds ontwikkelde baltechnieken.

Welke doelgroep het ook betreft, er zijn verschillende accessoires die je in kunt zetten om techniek en reflex te verbeteren.

Ontdek de handigste trainingsaccessoires voor voetbal

Essentiële hulpmiddelen tijdens de training

Een van de belangrijkste basistools op het veld is de rebounder voor voetbal. Deze rebounder is een populaire tool vanwege de efficiëntie die het tijdens trainingen oplevert. Een bal wordt tegen het net van de rebounder gespeeld en veert terug. De richting en snelheid waarmee hij terugveert zegt iets over de kracht in iemands benen en zijn gevoel voor doelgerichtheid (letterlijk en figuurlijk).

Het handige van zo’n rebounder is dat hij in verschillende hoeken ingesteld kan worden. Daarnaast klap je de rebounder aan het einde van een training makkelijk in en maak je het veld snel weer vrij voor het echte spel. Het frame met net is in diverse maten te krijgen, waardoor het voor jong en oud een geschikt trainingsmaatje is.

Verschillende soorten voetbalgoals voor verschillende soorten locaties

Is de training voorbij en begint de wedstrijd? Dan wil je een échte doel. Net als de rebounders kun je ook bij voetbaldoeltjes bestellen uit meerdere maten kiezen. Er zijn kinderdoelen en goals voor volwassen spelers. Er zijn flexibele voetbaldoelen en permanente exemplaren.

De materiaalkeuze voor een bepaald materiaal is wellicht iets lastiger. Zoek je voor je eigen achtertuin twee doeltjes om je kids te laten voetballen? Of wil je een openbaar veldje professioneler inrichten met voetbaldoelen? In dit laatste geval is een doel dat bestand is tegen vandalisme een beter idee!

Je kunt daarom kiezen uit hout, aluminium of staal. En je plaatst de doelen tijdelijk zodat het veld ook nog voor andere sporten gebruikt kan worden of voor altijd op een daarvoor geschikte plek.

Vergeet bij het kiezen van een definitieve locatie in ieder geval niet de verankering correct in de grond te bevestigen.

Welk rebounder of doel kiezen?

Ga allereerst af op je doelgroep en hou rekening met de leeftijd en balervaring. Een te groot doel kan de kleinste kinderen demotiveren, omdat ze zich erin verloren voelen. Een te klein doel wordt al snel te makkelijk en vormt geen gepaste uitdaging meer.

Als je het budget en de ruimte hebt, is een variatie aan rebounders en goals de beste combinatie. Zo kun je op het veld en tijdens trainingskampen wisselen en elke oefening voor alle soorten spelers spannend houden!

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-03-2024 16:17 | Bijgewerkt op: 18-03-2024 16:17 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Ook moeite om het beste uit de reflexen van je voetballers op het veld te halen? Bij de jeugd begint het met het aanbrengen van basis balvaardigheden


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.