Mohamed Salah wint de Gouden Bal op het WK voor clubs

Mohamed Salah heeft de Gouden Bal gewonnen, en is tevens verkozen tot Speler van het Toernooi. Bruno Hanrique (Flamengo) en Carlos Eduardo (Al Hilal) kregen zilver en brons.

Nadat Liverpool het WK voor clubteams 2019 won, koos de technische commissie van de FIFA Salah als speler van het toernooi. Hij was enorm belangrijk voor het team tijdens het toernooi. Esperance Sportive de Tunis won de Fair Play Award.

Mohamed Salah (Liverpool)

Mohamed Salah presteerde van begin tot eind erg goed. In de eerste wedstrijd gaf hij een fantastische assist op Naby Keita. Hij was met zijn aanvallende spel een gevaar voor elke tegenstander. Alhoewel hij zelf het net niet wist te raken, heeft hij veel medespelers in scoringspositie gebracht.

Bruno Henrique (Flamengo)

Tijdens de halve finale beweest Bruno Henrique hoe gevaarlijk hij is. Hij gaf de assist voor de openingsgoal en scoorde het tweede doelpunt zelf met zijn hoofd. Ook werd zijn voorzet in eigen doel gewerkt door Ali Albulayhi (Al Hilal). In de finale maakte hij het Alexander-Arnold behoorlijk moeilijk.

Carlos Eduardo (Al Hilal)

De aanvoerder van Al Hilal was een belangrijke schakel tussen de verdediging en de aanvallers. Hij toonde zich een ware leider in het veld en regisseerde het spel. Tijdens de wedstrijd om de derde plaats scoorde hij met het hoofd tegen Monterrey.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 22-12-2019 20:00 | Bijgewerkt op: 22-12-2019 20:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Mohamed Salah wint de Gouden Bal en is verkozen tot Speler van het Toernooi. De Fair Play Award op het WK voor clubs ging naar Esperance S. de Tunis.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.