Mascotte voor het WK voor clubs 2023 heet Haddaf

De officiële mascotte voor het WK voor clubs 2023 is onthuld. De FIFA heeft de mascotte de naam Haddaf gegeven.

Haddaf is een sterkte zandkat en zal tijdens het Club WK overal aanwezig zijn vóór en na de wedstrijden. Hij zal aan alle voetbalfans laten zien dat voetbal voor iedereen is, waar je ook vandaan komt.

Mascotte voor het WK voor clubs 2023 heet Haddaf

Met snelheid, kracht en moed zal Haddaf voetballiefhebbers van alle leeftijden verrukken. Afkomstig uit de glooiende duinen van het westelijke zand van Saoedi-Arabië, heeft hij zich ontwikkeld tot een solide spits sinds hij als kitten voor het eerst met zijn pootjes een bal rond tikte, en zijn passie voor het prachtige spel wordt gedeeld door Saoedi's over de hele lengte en breedte van het koninkrijk.

“Als officiële mascotte voor FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023™ zal Haddaf de opwinding van een werkelijk mondiale competitie vastleggen. Of je nu een van de grootste clubs ter wereld volgt of een underdog die hoopt op een verrassing, voetbal is voor iedereen, en Haddafs karakter zal dit aantonen."

"Zijn durf en energie weerspiegelen de passie voor voetbal in Saoedi-Arabië, en hij zal een belangrijke rol spelen bij het aanmoedigen van gezinnen en kinderen om dit toernooi te volgen, dat een aantal van de beroemdste voetbalnamen naar Jeddah zal brengen", zei marketing directeur van de FIFA Marco Nazzari.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-11-2023 18:23 | Bijgewerkt op: 11-11-2023 18:23 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De officiële mascotte voor het WK voor clubs 2023 is onthuld. De FIFA heeft de mascotte de naam Haddaf gegeven.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.