Logo van WK voor clubs 2019 in Qatar onthuld door de FIFA

Het officiële logo voor het WK voor clubs is onthuld door de FIFA. Met nog 50 dagen te gaan tot de aftrap is het embleem gepresenteerd om de culturele historie van het gastland te benadrukken.

Logo van WK voor clubs in Qatar onthuld door de FIFA

Het meest opvallende element van het logo is de voetbal bovenop de beker. Deze ronde vorm kan ook gezien worden als een parel, een verwijzing naar de eerste industrie van Qatar. 

Al in de middeleeuwen dook men naar parels. De elegante schermen zorgen voor mooie decoratie en verkoelen de woningen in de brandende zon.

De pilaren waarop de bal rust zijn geïnspireerd door 'mashrabiyas', een traditionele architectuur in woningen in het Midden Oosten. 

De kleuren van het WK voor clubs logo zijn kenmerken voor gastland Qatar en de baai van Doha. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-10-2019 21:00 | Bijgewerkt op: 21-10-2019 21:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het logo voor het WK voor clubs is onthuld. Met nog 50 dagen te gaan is het embleem gepresenteerd om de culturele historie van het gastland te benadrukken.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.