Liverpool wint WK voor clubs 2019 ten koste van Flamengo

Liverpool heeft het WK voor clubs gewonnen ten kosten van het Braziliaanse Flamengo. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat het deze prijs wint. 

Aan de editie van 2019 deden enkel teams mee die de beker nog nooit omhoog hebben mogen houden. Liverpool zette, ondanks het drukke speelschema, het beste team op het veld en won de finale met 1-0. Het doelpunt werd in de verlening gemaakt door Roberto Firmino.

Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever behoorden tot de selectie. Daarmee zijn zij de eerste Nederlanders sinds 6 jaar die het toernooi winnen. Arjen Robben (2013, Bayern München), Wesley Sneijder (2010, Internazionale), Edwin van der Sar (2008, Manchester United) en Clarence Seedorf (2007, AC Milan) gingen hen voor.

De VAR was voor het eerst aanwezig op het Wereldkampioenschap voor clubteams en bewees zijn waarde in de finale. In de blessuretijd van de reguliere speeltijd werd de beslissing van scheidsrechter Al Jassim om een strafschop aan Liverpool te geven teruggedraaid na het zien van de beelden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 22-12-2019 18:00 | Bijgewerkt op: 22-12-2019 18:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Liverpool wint WK voor clubs 2019. De Europeanen wonnen de finale met 1-0 ten kosten van het Braziliaanse Flamengo. De VAR draaide een strafschop terug.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.