Jeddah is de speelstad van het WK voor clubs 2023

Alle wedstrijden van het WK voor clubs 2023 worden gespeeld in speelstad Jeddah. Dat hebben de Saoedische Voetbalfederatie (SAFF) en de FIFA besloten na een bezoek aan de stad.

Het toernooi zal voor het eerst door Saoedi-Arabië georganiseerd worden, en vindt plaats in december 2023. De delegatie van de FIFA heeft gedurende het bezoek aan de stad gekeken naar de infrastructuur. De wedstrijden in Jeddah worden afgewerkt in het King Abdullah Sport City Stadion en het Prince Abdullah Al Faisal Stadion.

Jeddah is de speelstad van het WK voor clubs 2023

Volgens Yasser Al Misehal, voorzitter van de SAFF, past deze uitverkiezing van Jeddah voor het WK voor clubs in het grote plan van het gastland om een groot voetballand te worden. Het plan 'Vision 2030' heeft als doel om Saoedi-Arabië op de kaart te zetten als voetballand, en momenteel is men één van de sterkst groeiende landen in de sportwereld.

De afgelopen jaren zitten zowel het mannenvoetbal als het vrouwenvoetbal in de lift. Er worden steeds meer trainingslocaties geopend en het aantal coaches is enorm gestegen. Het aantal mannelijke voetballers steeg met 58% sinds 2021 en het aantal vrouwelijke speelsters zelfs met 86%.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-07-2023 23:17 | Bijgewerkt op: 13-07-2023 23:17 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Jeddah is de speelstad van het WK voor clubs 2023 dat plaatsvindt in Saoedi-Arabië. De wedstrijden worden in twee stadions gespeeld.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.