Japan gaat WK voor clubs 2021 niet organiseren

Japan gaat het WK voor clubs 2021 niet organiseren, in verband met de beperkingen rondom het coronavirus. Het gastland heeft de organisatie teruggegeven aan de FIFA.

In december wordt het WK voor clubteams gespeeld door de kampioenen van alle continenten. Voor Europa zou Chelsea in actie komen, als titelhouder van de Champions League.

In eerste instantie was het toernooi in uitgebreide vorm, met 24 deelnemers, toegewezen aan China. In de zomer werd het voetbaltoernooi echter geannuleerd, waarna Japan interesse in de organisatie had.

Nu het coronavirus nog steeds niet volledig onder de duim is, wil Japan het toernooi verplaatsen en anders helemaal niet meer organiseren. De FIFA moet dus mogelijk op zoek naar een ander gastland.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-09-2021 22:36 | Bijgewerkt op: 08-09-2021 22:36 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Japan gaat het WK voor clubs 2021 niet organiseren. Japan geeft de organisatie terug aan de FIFA in verband met de maatregelen rondom corona.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.