Finale WK voor clubs 2019 in Education City Stadion in Qatar

De finale van het WK voor clubteams wordt gespeeld in het gloednieuwe Education City Stadion. Dit voetbalstadion heeft 40.000 zitplaatsen en is speciaal voor het WK 2022 in Qatar gebouwd.

De troostfinale en de finale worden in het Education City Stadion gehouden, evenals de eerste wedstrijd van Liverpool in de halve finale van het toernooi. Bekijk het schema voor het WK voor clubs.

Finale WK voor clubs 2019 in Education City Stadion

In een ander WK 2022 stadion, Khalifa International Stadion, wordt de andere halve finale gespeeld tussen de kampioen van Zuid-Amerika en de winnaar van wedstrijd 3. Diezelfde middag wordt ook de strijd om de vijfde plaats in dit stadions afgewikkeld. Khalifa International Stadion is gebouwd in 1976 en in 2017 gerenoveerd en heeft een capaciteit van 40.000 plaatsen.

De openingswedstrijd en wedstrijden 2 en 3 van het WK voor clubs worden gespeeld in het Jassim Bin Hamad Stadion. Dit betekent dat Al Sadd SC sowieso één wedstrijd in eigen huis speelt. Het Jassim Bin Hamad Stadion biedt plaats aan 12.000 toeschouwers.

Test voor het WK 2022

De stadions liggen op ten meeste 12 kilometer afstand van de stad Doha. Hiermee krijgt men een eerste indruk van het knusse Wereld Kampioenschap in 2022. De grootste afstand tussen de voetbalarena's bedraagt dan 70 kilometer. 

Ook worden de wedstrijden rond hetzelfde tijdstip en in dezelfde maand afgewerkt, namelijk 17:00 uur lokale tijd in december. Dit geeft spelers de kans om de milde winter in Qatar te voelen, want de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 15-24 graden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-10-2019 20:00 | Bijgewerkt op: 01-10-2019 20:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De finale van het WK voor clubs 2019 wordt gespeeld in het Education City Stadion. Dit voetbalstadion is voor het Wereld Kampioenschap in Qatar gebouwd.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.